Body de-armouring

"Als we onze wereld willen veranderen, hoeven we alleen maar onze betekenissen te veranderen

Wat is Body-Dearmouring?

Gedurende ons leven maken we van alles mee. Elke dag weer. De meeste van deze gebeurtenissen maken we door zonder dat we er enige notie van nemen. Maar er zijn ervaringen die een impact nalaten in ons lichaam. Dit kan een heel grote gebeurtenis zijn die het lichaam op dat moment niet kan verwerken. Het lichaam 'parkeert' deze energie dan ergens in zich, om er later mee te dealen. Er is dan sprake van een contractie in het lichaam die ons in feite belemmert vrij te leven. We spreken dan van een trauma. De energie van de gebeurtenis komt vast te zitten in het lichaam en belemmerd de vrije doorstroom van energie. Dit noemen we 'armour', zoals een harnas het lichaam beschermd tegen verwondingen, zo beschermd 'armour' ons tegen teveel voelen, zoveel voelen dat het zenuwstelsel overbelast zou raken en het organisme (ons levende zelf) in gevaar komt. Maar, een harnas mag dan veiligheid bieden, het belemmert de drager meer dan dat hij er profijt van heeft, als hij niet in een veldslag is....

Wat is 'armour'

Armour bouwt zich op door het leven van alledag heen, door grote en kleine gebeurtenissen, het is afhankelijk van een bijna eindeloze stoet aan factoren of en hoe, en waar, armour zich opbouwt.
Bij Body-dearmouring zoeken we door middel van drukpunten de vastgezette energie op. Met aandacht, adem, geduld en het uitoefenen van druk op het geactiveerde punt (het armour) krijgt de vastgezette energie de mogelijkheid los te komen.
Body de-armouring in de praktijk

Hoe ziet een sessie eruit?

Een body-dearmouring sessie is een samenwerking tussen cliënt en aanbieder.
Na een intake gesprek waarin we onderzoeken waar je in je leven tegen spanning aanloopt en hoe jij die ervaart in jouw lichaam, maken we een afspraak voor een sessie. We nemen ruimschoots de tijd voor jou en voor wat jij nodig hebt. Er is een comfortabele mat om op te liggen, ontspannen muziek en wat jij verder maar nodig hebt om je op je gemak te voelen. De sessie bestaat eruit het lichaam systematisch te onderzoeken op geactiveerde punten. Er is vooraf besproken welk gebied we onderzoeken maar het kan zijn dat tijdens de sessie blijkt dat er op een ander deel van het lichaam gewerkt wil worden. In overleg en met jouw consent verschuiven we dan onze aandacht naar dat gebied. Er gebeurd tijdens een sessie niets dat niet vooraf of tijdens de sessie met jou besproken wordt. Hebben we een geactiveerd punt gevonden, Dan blijven we daar eenvoudigweg een lichte druk op uitoefenen. Jij geeft aan wat goed voelt. Wanneer de energie vrijkomt dan zijn hierbij legio reactie te verwachten, van een lichte zucht tot een grote release met veel beweging of emotie. Niet zelden komen er diepe emoties los. Alles is welkom. Jij bent welkom. Alles wat jij brengt is welkom. De uitnodiging is om met je aandacht naar binnen te gaan en mijn aanraking op jouw huid aan de binnenkant te ontmoeten.

Voor wie is een dearmouring sessie geschikt?

Voor hen die actief aan zichzelf willen werken, zij die actief op zoek willen en willen ontmoeten wat er hen belemmert tot hun meest authentieke expressie van zichzelf te komen. In Human Design gebruik ik deze woorden ook vaak, en de Human design blauwdruk is zeker ook een bruikbare tool voor dearmouring. Het kan zijn dat we tijdens een sessie bemerken dat het lichaam de benadering van het armour niet toestaat. Dat er teveel in de weg zit nog om de vastgezette energie los te kunnen laten. Dan is het wijzer om te stoppen en eerst bezig te gaan met ademwerk en andere oefeningen, om het zenuwstelsel eerst te sterken zodat het met de loskomende energie in een dearmouring sessie om kan gaan.

Een dearmouring sessie is geen behandeling, er wordt niet iets aan jou gedaan wat een bepaald resultaat heeft. Een dearmouring sessie is een co-creatie waarin de client en de aanbieder samen werken en in continue contact zijn over wat er gaat gebeuren en hoe diep dat gaat.

'Als ik jou zou vertellen dat het verhaal dat jij over jezelf vertelt hoogstwaarschijnlijk niet het verhaal is van wie jij echt bent, hoe zou dat voelen?

Gratis kennismakings gesprek

Klik hieronder om een gesprek te boeken. We bespreken dan of een dearmouring sessie iets is wat jou verder kan helpen.

Wat zeggen anderen over Bas?

Bas is een zeer sympathieke kerel, die zich heeft ontwikkeld tot zeer kundige therapeut. Mijn man en ik kwamen met onze diepste pijn en onzekerheid. En met behulp van Bas zijn we voorbij blokkades bewogen. Ook de de-armouring was een zeer rijke ervaring. Het was alsof ik van binnenuit contact met Bas zijn handen kon maken, om de stuiten op het verdriet in mijn heupen. Hier is release ontstaan. Ik ben Bas erg dankbaar voor het zijn laagdrempelige open benadering, op een dieper level contact maken en het present zijn.

S.C., Amsterdam

"De intimiteit om een ademsessie te doen met jou alleen ontroerd me enorm vanmorgen.    Wat een cadeau geef je me en het cadeau is om goed te voelen. Ik heb enorm genoten van de wave die volgde! De intensiteit van het voelen van intimiteit opent een deur die ik moeilijk kan openen of het vertrouwen vinden om ze open te houden. Het is een gekwetst deel van mezelf dat aan de oppervlak komt. Het is me vooral heel duidelijk dat ik dit proces niet alleen kan doen omdat het door het verlangen om te verbinden met de ander zichtbaar wordt..."

Erika Verhaegen, Antwerpen

“Bas is scherp in zijn analyses, zijn intuïtie is feilloos en hij is niet bang om dingen terug te geven. Human design als uitgangspunt geeft een duidelijk, stevig kader dat helpt bij inzichten en begrip voor jezelf en de ander. Maar los van human design... Jeetje wat weet deze man veel. Bas barst van de interessante modellen en fijne ‘weetjes’ van concreet tot meer theoretisch. Ik heb me altijd heel veilig en gesteund gevoeld bij hem en ben enorm dankbaar voor alles wat ik van hem heb mogen leren ♥️

Fleur Oude Voshaar, Haarlem

Ik heb een aantal behandelingen van Bas mogen ontvangen. Wat een fijne ervaringen! De ruimte die hij hield voelde heel veilig, waardoor het voor mij makkelijker was om los te laten en te ontvangen. Vervolgens gingen we samen op een prettige manier op zoek naar punten van spanning in mijn lichaam. Na de behandeling voelde ik me duidelijk meer ontspannen en gegrond. Zeker een aanrader!

Mathijs Mulder, Nuenen

Bas prepared a Human Design reading for me recently and it was an amazing and interesting experience: enjoyable, nurturing & informative. Bas discussed the chart with me and also sent me further reading material & resources. He responded warmly to further musings and questions after our call (it was a lot of fascinating information, which I’m still digesting!). I would say that the information and interaction I received from Bas are very helpful and positive for my life and my development (I felt validated and empowered and have made some meaningful changes as a result). Bas is a warm, supportive, grounded and grounding presence

A.Q Belfast