Bas-23
'Wees minstens zo geïnteresseerd in je eigen reacties, als je bent in de mensen of situaties die deze reacties triggerde'
Eckhart Tolle

Wie is Bas

Ik ben Bas.

Om je een beeld te geven van wat daar allemaal bij betrokken is, hier een paar persoonlijke feiten. Ik ben nu 42 jaar, vader van 4 kinderen en ik woon op het platteland van Groningen. Van origine ben ik opgeleid als basisschoolleraar en Kunstdocent. Ik heb goed leren luisteren en kijken. Ik kan goed vertalen. Ik werk graag met mensen op hun weg naar Zelf-zijn. Op mijn eigen weg heb ik een groot aantal trainingen en processen doorlopen. De vruchten daarvan zet ik in als hulpmiddelen om jou te ondersteunen.
Mijn doel is om jou te ondersteunen in het ontdekken waar je op vast loopt in je leven. Hiervoor kan ik een breed scala aan materiaal en oefeningen inzetten zodat we op allerlei manieren kunnen onderzoeken wat er speelt. Of dit nu in je werk, in je relaties, in het algemeen of bij het maken van de juiste keuzes is.

Vreemde bochten

Ik weet heel goed dat het leven vol vreemde bochten zit en dat het vaak een onoverzichtelijk woud van te nemen, of uit te stellen (niet erg effectief) beslissingen kan zijn. En op grond waarvan neem je die beslissingen dan...
Aan de hand van een heel aantal invalshoeken gaan we bekijken wat jij nodig hebt. Ik maak gebruik van Human Design als vertrekpunt. Kijk op de pagina over Human Design om er meer over te lezen. Voor mij leverde Human Design een betrouwbare routekaart op die ik als leidraad in mijn leven kan, en wil, gebruiken.

Type en Strategie

Bij elk type hoort een bepaalde strategie en een bepaalde autoriteit, een innerlijke stem waar je naar kan luisteren om je te leiden. Als laatste kijken we naar jouw profiel, de kleuring die jij aan jouw type kan geven. Als het leven een theaterspel zou zijn, is jouw type de rol die je speelt en jouw profiel het karakter dat je aan die rol geeft. Al deze zaken hebben mij zoveel handvatten gegeven om mijn eigen leven beter te begrijpen en er sturing aan te kunnen geven.

Bas-28

Als het sneller had gekund...

Mijn leven is voor het merendeel een soort organische binnestebuiteling geweest, waarbij ik semi-bewust van het een in het ander rolde. Een zware basisschooltijd maakte dat ik in mijn middelbare schooltijd mij volledig instelde op de ander en mij afhankelijk maakte van het oordeel van de ander (wat voornamelijk alleen maar in mijn gedachten bestond). Het heeft daarna nog zeker 20 jaar geduurd voordat ik ik daar mijn vingers achter kreeg. Ik gun het jou dit sneller te bereiken.

Blijven worden

En toen was ik vrijeschool leraar, en toen werd ik kunstdocent, en toen werd ik weer basisschoolleraar....en al die tijd knaagde er iets dat ik niet helemaal op de goede plek was, dat er meer te doen was, dat het er niet om ging of de methodes op de juiste manier werden doorgewerkt. Langzaam werd het duidelijker, en zocht ik de tools bijeen die ik in eerste instantie zelf nodig had om mijn weg te vinden. Via het werken met plantmedicijnen, body-dearmouring, ademwerk en Somatic consent kwam ik steeds dichter uit bij de kern van wie ik echt ben, welke ideeën ik over mijzelf heb, welke kern-onwaardigheden ik bij mij draag en hoe ik die kan herkennen, erkennen, lief kan hebben en op die manier mijn macht over mijzelf terug kan nemen.

'Als ik jou zou vertellen dat het verhaal dat jij over jezelf vertelt hoogstwaarschijnlijk niet het verhaal is van wie jij echt bent, hoe zou dat voelen?

Gevolgde trainingen en certificeringen

 • Reiki I
 • 90days Heart IQ Challenge
 • Human Design level 1 en 2 (bezig met 3)
 • PranaSanna Breathwork
 • Body-armouring basic training
 • Body de-armouring level 2 - 'deepen your presence'
 • Somatic consent facilitator
 • Somatic consent practicioner
 • ConsentLab facilitator
 • Sacred Brotherhood Circle facilitator
 • Compassionate Inquiry Short course
 • Re-Train: Levenseinde Doula training
 • Four Pillars of Relating Facilitator
 • Year Training Somatic Consent

Wat zeggen anderen over Bas?

Ik heb een aantal behandelingen van Bas mogen ontvangen. Wat een fijne ervaringen! De ruimte die hij hield voelde heel veilig, waardoor het voor mij makkelijker was om los te laten en te ontvangen. Vervolgens gingen we samen op een prettige manier op zoek naar punten van spanning in mijn lichaam. Na de behandeling voelde ik me duidelijk meer ontspannen en gegrond. Zeker een aanrader!

Mathijs Mulder, Nuenen

Bas is een zeer sympathieke kerel, die zich heeft ontwikkeld tot zeer kundige therapeut. Mijn man en ik kwamen met onze diepste pijn en onzekerheid. En met behulp van Bas zijn we voorbij blokkades bewogen. Ook de de-armouring was een zeer rijke ervaring. Het was alsof ik van binnenuit contact met Bas zijn handen kon maken, om de stuiten op het verdriet in mijn heupen. Hier is release ontstaan. Ik ben Bas erg dankbaar voor het zijn laagdrempelige open benadering, op een dieper level contact maken en het present zijn.

S.C., Amsterdam

"De intimiteit om een ademsessie te doen met jou alleen ontroerd me enorm vanmorgen.    Wat een cadeau geef je me en het cadeau is om goed te voelen. Ik heb enorm genoten van de wave die volgde! De intensiteit van het voelen van intimiteit opent een deur die ik moeilijk kan openen of het vertrouwen vinden om ze open te houden. Het is een gekwetst deel van mezelf dat aan de oppervlak komt. Het is me vooral heel duidelijk dat ik dit proces niet alleen kan doen omdat het door het verlangen om te verbinden met de ander zichtbaar wordt..."

Erika Verhaegen, Antwerpen

Bas prepared a Human Design reading for me recently and it was an amazing and interesting experience: enjoyable, nurturing & informative. Bas discussed the chart with me and also sent me further reading material & resources. He responded warmly to further musings and questions after our call (it was a lot of fascinating information, which I’m still digesting!). I would say that the information and interaction I received from Bas are very helpful and positive for my life and my development (I felt validated and empowered and have made some meaningful changes as a result). Bas is a warm, supportive, grounded and grounding presence

A.Q Belfast

“Bas is scherp in zijn analyses, zijn intuïtie is feilloos en hij is niet bang om dingen terug te geven. Human design als uitgangspunt geeft een duidelijk, stevig kader dat helpt bij inzichten en begrip voor jezelf en de ander. Maar los van human design... Jeetje wat weet deze man veel. Bas barst van de interessante modellen en fijne ‘weetjes’ van concreet tot meer theoretisch. Ik heb me altijd heel veilig en gesteund gevoeld bij hem en ben enorm dankbaar voor alles wat ik van hem heb mogen leren ♥️

Fleur Oude Voshaar, Haarlem